söndag 10 februari 2013

Teprovningar på Te&Kaka i Malmö




I brist på ordentlig hemsida tänkte jag låna lite plats härifrån och annonsera lite om att jag inom kort kommer att göra ett par gästspel och anordna teprovningar på det mycket trevliga tehuset Te&Kaka på Stora Nygatan 36 i Malmö (ett stenkast från Hansacompagniet). Du som befinner dig i Malmö onsdagen den 20 februari klockan 19:00 är varmt välkommen att delta i den första provningen med temat ”Introduktion till världens teer”. Under provningen kommer, precis som temat antyder, en mängd olika teer från ett otal länder att introduceras. Perfekt för den nyfikne och historieintresserade. Begreppen inom tevärlden rätas ut och stor behållning utlovas nybörjaren eller den som vill utveckla sin kunskap eller vidga vyerna kring te.  

Onsdagen den 6 mars klockan 19:00 bjuder vi in till det som troligen får hållas för att vara mitt flaggskepp som teföreläsare, nämligen ”Japanskt te”. De flesta associerar nog Japan med grönt te men mindre känt är att det inom landets gränser sedan gammalt odlas teer av vitt skilda typer som också förtjänar att introduceras. Och även när det gäller gröna teer kan man genom olika bryggningsmetoder framkalla allt från drycker av det svalare slaget till formliga smakexplosioner. Har inte för avsikt att göra det sämre än att använda teer ännu okända på den europeiska marknaden.

Priset är 350 kronor per person och provning och vid intresse görs anmälan med fördel via e-post (anna@teochkaka.se). Givetvis går det även bra att anmäla sig på plats och Malmös tveklöst mysigaste tehus är om inte annat alltid värt ett besök (www.teochkaka.se). Är ni intresserade av att veta mer om själva provningarna får ni gärna kontakta mig på info@ocha.se. Maximalt deltagarantal är 12 personer så boka gärna i det snaraste för att vara säker på en plats. Varmt välkomna!



Inga kommentarer: